


Pääsiäisen rahkakakku – suklainen linnunpesäkoriste takaa, että tämä kakku huomataan!
2 h 0 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 40 min
Pääsiäisen herkullisin kakku näyttää upealta, mutta valmistuu silti helposti perusraaka-aineista. Rahkakakun kuohkeiden kerrosten väliin sivellään sitruunaista täytettä ja koko komeus kruunataan suklaisella linnunpesäkoristeella. Vau!
Reseptin ainekset
8 annosta
Pohja
2 dl
sokeria
2 kpl
kananmunaa
125 g
voita
1 dl
maitoa
2,5 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
kaakaojauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1,5 tl
leivinjauhetta
Täyte
250 g
maitorahkaa
3 dl
kermaa
sitruunan mehua
sokeria
Pääsiäisen rahkakakku – ohje:
- Vaahdota sokeri ja kananmunat vaahdoksi. Lisää jäähtynyt voisula ja maito vaahtoon. Sekoita kevyesti pyöritellen.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahto-voisula-maitoseokseen. Pyörittele kuiva-aineseos joukkoon ilmavasti, jotta kakkupohjasta tulee kuohkea.
- Voitele halkaisijaltaan noin 16 senttinen irtopohjakakkuvuoka. Vuoraa vuoka korppujauhoilla.
- Kaada taikinaseos vuokaan ja tasoita painelemalla.
- Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Laske lämpö 175 asteeseen ja paista vielä noin 30 minuuttia, kunnes kakku on kypsä.
- Kumoa kakku sokeroidulle leivinpaperille. Leikkaa kakku kerroksiin. Kostuta.
- Tee täyte sekoittamalla maitorahka, vatkattu kerma, sitruunamehu ja sokeri keskenään. Täytä kakku ja koristele.
Vinkki!
Koristele kakku suklaisella linnunpesällä!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat