Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Pääsiäisen rahkakakku – suklainen linnunpesäkoriste takaa, että tämä kakku huomataan!

2 h 0 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 40 min

Pääsiäisen herkullisin kakku näyttää upealta, mutta valmistuu silti helposti perusraaka-aineista. Rahkakakun kuohkeiden kerrosten väliin sivellään sitruunaista täytettä ja koko komeus kruunataan suklaisella linnunpesäkoristeella. Vau!

30.3.2015
Reseptin ainekset
8 annosta
Pohja
2 dl
sokeria
2 kpl
kananmunaa
125 g
voita
1 dl
maitoa
2,5 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
kaakaojauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1,5 tl
leivinjauhetta
Täyte
250 g
maitorahkaa
3 dl
kermaa
sitruunan mehua
sokeria

Pääsiäisen rahkakakku – ohje:

  1. Vaahdota sokeri ja kananmunat vaahdoksi. Lisää jäähtynyt voisula ja maito vaahtoon. Sekoita kevyesti pyöritellen.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahto-voisula-maitoseokseen. Pyörittele kuiva-aineseos joukkoon ilmavasti, jotta kakkupohjasta tulee kuohkea.
  3. Voitele halkaisijaltaan noin 16 senttinen irtopohjakakkuvuoka. Vuoraa vuoka korppujauhoilla. 
  4. Kaada taikinaseos vuokaan ja tasoita painelemalla. 
  5. Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Laske lämpö 175 asteeseen ja paista vielä noin 30 minuuttia, kunnes kakku on kypsä.
  6. Kumoa kakku sokeroidulle leivinpaperille. Leikkaa kakku kerroksiin. Kostuta. 
  7. Tee täyte sekoittamalla maitorahka, vatkattu kerma, sitruunamehu ja sokeri keskenään. Täytä kakku ja koristele.

Vinkki!

Koristele kakku suklaisella linnunpesällä!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt